Facebook je saopćio da je prihod u prva tri mjeseca ove godine porastao na 11,9 milijardi dolara u poređenju s prethodnih 8 milijardi dolara.

“Uprkos tome što se suočavamo s važnim izazovima, naša zajednica i biznis su zabilježili snažan početak 2018. godine. Kompanija i dalje analizira našu odgovornost”, izjavio je direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg.

Iz Facebooka navode da je prihod od ograšavanja porastao na 11,7 milijardi dolara u tri mjeseca do kraja marta, dok je prihod u istom periodu prošle godine iznosio 7,8 milijardi dolara.

Porastao je i profit u prvom kvartalu te iznosi 4,9 milijardi dolara u poređenju na 3 milijarde iz prošle godine.

Facebook se u martu našao u centru ogromnog skandala koji se odnosi na privatne podatke korisnika u koji je umiješana i politička konsultantska kompanija Cambridge Analytica. Facebook je priznao da su podijeljeni podaci 87 miliona korisnika Facebooka s pomenutom kompanijom.

Prosječni broj dnevno aktivnih korisnika Facebooka u martu je povećan na 1,45 milijardi, a to znači povećanje od 13 posto u odnosu na prošlu godinu. Prosječan broj mjesečno aktivnih korisnika u martu je također povećan za 13 posto i iznosi 2,2 milijarde. Broj zaposlenika je također povećan za čak 48 posto na ukupno 27.742.